rosierasmusson.blogg.se

2012-12-27
17:46:00

Jag lever i min dröm

Barn. Alla skaffar barn. 20-åringar, 30 åringar, 40-åringar, you name it. Hela min facebook kryllar av små barn. Jag får åldersnojja och tänker: Hur gammal är jag? Vad har jag hunnit med i mitt liv? Vart är mitt barn? Men sen vaknar jag upp ur mardrömmen och kommer på att jag är ju faktiskt bara 20. Men vad är då grejen med att det är så många som skaffar barn i så pass ung ålder? Alla har sina egna svar på den frågan och detta är något jag inte kan ta ställning till att svara på.

Jag själv skulle aldrig kunna ha barn nu. Jag skulle aldrig sätta mig i en position där jag tvingas växa upp 15 år i förtid för att vara bunden till något som jag inte kan göra slut med. Ett barn för mig är inget som skulle passa in i mitt levnadssätt under de omständigheter där jag just nu håller på att skapa och bygga upp mig själv som en självständig människa. Men livsprioriteringar bland människor är olika har jag märkt. Vissa växer upp i förtid, andra inte. Vissa har drömmar och mål, andra inte. Vissa väljer jobb framför kärlek, andra inte. Vissa väljer att föda barn framför...... vad har dom förlorat och vad har dom vunnit? Jag kan bara stå för den ena saken då jag vet exakt vad jag inte skulle kunna göra med en unge i mitt liv.


Jag fick en gång höra att jag borde växa upp. Paff. En 20-årig tjej som festar mycket, hänger överallt och träffar mycket nytt folk som ska växa upp. Till vadå? Jag funderade en hel del på det och gör det fortfarande ibland. Vad menade dessa människor? Att jag som 20-åring ska växa upp i förtid och sätta mig i en position där jag kommer att vara bunden till något som jag inte kan göra slut med? Förändra mitt tankesätt? Förändra min vardag? Sitta hemma istället för att gå ut? En position som jag tillslut kommer hamna i. Hoppa över vägen för att direkt komma till målet. Förlora mitt nuvarande liv till det framtida jag. Dammig är jag inte ännu för jag är bara 20. Men jag går runt än idag och undrar.

Jag har drömmar och jag har mål. Det är allt jag vet. Jag ska ta min examen, jag ska plugga vidare ytterligare, jag ska fixa ett schysst jobb, resa utomlands i något år, besöka ställen jag alltid velat vara på, jag ska festa en hel del framförallt för att det är något som jag tycker är kul, jag ska hänga överallt, vara överallt och träffa nytt folk. Det tycker jag också är jättekul.

Barn. Alla skaffar barn. I den ålder som de känner sig mogna i. Jag är inte där än på ett bra tag och stressa är det sista jag ska göra. Jag måste påminna mig själv varje dag, för att inse att det är mina drömmar jag ska följa och inte andras.

 
 

2012-12-26
22:45:23

Shopping är en medicin


Jag har hamnat i sjukdomsträsket, en hel vecka har jag varit krasslig. Trodde jag skulle klara av att besegra den årliga förkylningen men icke. Igår vaknade jag upp från sovandes till koma, om man nu kan göra det. 140°C feber, rethosta, halsont, nysningar var tredje sekund, lock för ena örat och en ömmande kropp. DÖENDE, med andra ord. Men eftersom jag blivit så löjligt jävla förälskad i en människa så kände jag ändå att jag var vid liv. Han tog hand om mig och därför undkom jag att dö av svält eller vätskebrist. 

Idag står jag på benen i alla fall, så drog till Farsta och köpte mig ett par nya löparskor. Det första man tänker på efter sjukdom, sådär planerat. När jag blir frisk då jäklar ska det tränas. Jag, min julskinke-kropp och mina orange/röda (JÄVLIGT SNYGGA) löparskor. Yihaa!
 
 

2012-12-21
11:33:44

Domedagen i all ära
Idag sägs det vara domedagen. Och alla vi ska dö. I alla fall om man är amerikan. Tittade på en dokumentär igår om en galen sådan som flyttade sin familj upp i bergen. Han tog med sig ton av mat och vapen (och inte tala om att de även tog med sitt inpacketerade porslin) för att skydda sig mot allt och alla som kunde ruinera deras framtid. Och jag tänkte bara: "Oh herre jävlar....". Finns det sånna människor? PÅ RIKTIGT?Nej, jag ska inte dö idag. Jag har fan julklappar att handla. Nu ringde min älskade vän så ska rusa ner till bilen. Jag och min indiankofta, ja. Ha en bra domedag!

2012-12-20
01:08:03

Min dotter är sjuk


Jag påstår att jag har koncentrationssvårigheter. Pappa säger att det beror på att jag slarvar med sömnen, men det är inte så konstigt? Ingen förälder vill ju ha ett retarderat barn? Därför skyller de på de mest vanliga orsakerna till de symptom man har som vitaminbrist, vätskebrist eller för mycket sittande framför datorn. Typiskt föräldrar att komma undan med sådana kommentarer för att få en att bli mer "hälsosam". Typ som: "SITT INTE FÖR LÄNGE FRAMFÖR TV:N, DU KAN FÅ FYRKANTIGA ÖGON".

Men jag är seriös.

Lätt ADHD skulle jag kunna kategorisera mig under. Jag har läst om symptom lite grann och sållar man bort dålig självkänsla så skulle jag nog platsa in. Svårighet i att komma ihåg information och bibehålla koncentration, distraherbarhet, glömska, oförmåga att sitta still, byta ämne under samtal, slarvig, svårt att fullfölja uppgifter osv. Jag i ett nötskal......eller så ska jag ta och lyssna på far min, och dra mig till sängen för att sova. Det är jobbigt att lägga sig. Min laptop är ju väldigt skön att ta på... Fan Rosie. Lägg dig.

2012-12-19
03:38:28

Badar i bakterier
Och så kom den årliga förkylningen. Poff! sa det under en natt. Huvudvärk som bankar konstant, en hals som vill svälja all saliv i munnen för att påminnas om hur ont jag har och en feber som ännu inte gått ner. Jag känner mig handikappad just nu då jag sällan blir sjuk. För thailändare blir inte sjuka. De äter huxfluxmediciner och håller sig friska fram till 110 år och sedan dör de. Men jag är varken helthai, frisk eller 110 år.
 
Jag tror nog att jag dör nu. Ja, det gör jag nog.